Prosjektbeskrivelse

Sti for øye er en kjærlighetsærklæring til vestfoldskogen. Et kunstprosjekt som i tett samarbeid med naturen skal påvirke alle som besøker stien til å la sansene få fritt spillerom. Stien er anlagt utenfor allfarvei, på Fossnes i Stokke kommune, Vestfold fylke. Den er lagt av landskapsarkitekt Rainer Stange som på ekte indianervis lar stien bukte seg fram i pakt med naturens egen magi. cheap replica automatic field watch fake omega speedmaster
hd3 slyde watch replica hublot big bang tourbillon replica online replica watches pakistan phuket fake watches

STI FOR ØYE skal være tilgjengelig hele døgnet året rundt. Lysdesigner Erik Selmer sørger for at stien, naturen og kunsten blir lyssatt på en spennende og eventyrlig måte.

En prosjektgruppe på seks personer har valgt ut 12 kunstnere fra 8 europeiske land til å skape sine fortellinger om skogens egenart. De skal også hjelpe publikum til å oppdage det store artsmangfoldet i en helt vanlig skog i Vestfold. Naturen vil fremheve kunsten og kunsten skal synliggjøre naturens mange underverk.

STI FOR ØYE er utviklet av lokale naturressurser og den kunstnerdominerte prosjektgruppa samarbeider tett med nærmiljøet for å gjøre stien innbydende og brukervennlig. Stiens dekke er rød rombeporfyr, ”den røde løperen”, som knapt finnes noe annet sted enn i Stokke. Skogen på begge sider av stien har Norges rikeste forekomst av lauvtrearter. Hver vår dekker tepper av hvitveis skogbunnen. Blåveisen danner store øyer i isødet. Fuglelivet er artsrikt og symfonisk. Hver høst tegner kantareller sine klaser av gull mot urskogens bunn.

Stien er nesten to kilometer lang og snor seg fram mot et utsiktpunkt. Derfra har vandrerne fritt utsyn mot Slottsfjellet i Tønsberg.

STI FOR ØYE ble påbegynt i 2001. Stien som for lengst er tatt i bruk, ble offisielt åpnet 30. september 2010.

.